2010-08-12 16:51:52• hírek • szatmar.ro

Ismét lesz focicsapata Szatmár megyének

A Megyei Tanács csütörtökön egyhangúlag megszavazta, hogy Szatmár megye, azon belül pedig Szatmárnémeti városa megérdemel legalább egy harmadik osztályú csapatot, ezért heteken belül megalakul az Olimpia 2010 egyesület.

Mivel a Nagykárolyi Victoria nem állta aki az osztályozó próbáját és nem jutott fel a harmadik osztályba, a Mikolai Turul anyagi okokból bekövetkezett tavaszi visszalépése óta a megyének egyetlen országos versenykiírásban szereplő labdarúgó csapata sincs. Pedig néhány évtizeddel ezelőtt, pontosabban 1978-ban az Olimpia még Román Kupa döntőt játszott (és 3-1-re elveszített) a Craiovai Universitatea ellen.

„Tulajdonképpen már két éve próbálkozunk, de csak az utóbbi hetekben körvonalazódtak a dolgok, és most már konkrétumok is vannak. A jelenlegi negyedik ligás Olimpia 2008 nevű csapatból Olimpia 2010 lesz, és  átveszi a megyei és városi tanács valamint az MLE. A megyei tanács vállalja a finanszírozást, a város adja a stadiont, fizeti a fenntartással kapcsolatos költségeket és az alkalmazottakat, az MLE pedig a csapatot adja", mondta Pintér.

A csütörtöki döntés következtében a megyei tanács 150.000 lejt különít el az idén a csapat támogatására, ami az utazási költségeket és a fizetéseket fedezi majd.

„Szatmár megyének és az itt élő embereknek szükségük van egy harmadik osztályú csapatra. A fiatal játékosoknak fontos, hogy helyben találjanak alternatívát, ne kelljen más városba és megyében igazolniuk vagy esetleg idejekorán befejezniük pályafutásukat", mondta a Szatmár.ro-nak Csehi Árpád tanácselnök.


Emlék a múltból: az Olimpia a harmadik osztályban
Emlék a múltból: az Olimpia a harmadik osztályban


A bajnokságban még az Olimpia 2008 rajtol, az új csapat menet közben veszi át a helyét. Az átigazolási időszak szeptember 8-ig tart, addig kell kialakítani az Olimpia2010 keretét. Amelyben, a tervek szerint, csak a megye szülöttei kapnak majd helyet.

„A legjobbakat próbáljuk összeszedni, főleg fiatalokat, de azért lesznek tapasztaltabbak is, de mindenesetre 30 éven aluliak. Két szatmári edzőben gondolkodunk, olyanokban, akiknek egykor közük volt az Olimpiához. A bajnokságot a hét végén még a jelenlegi Olimpia kezdi el, aztán menet közben az új csapat veszi át a szerepét", árulta el Pintér.

A cél kifejezetten a negyedik ligás bajnokság megnyerése, a harmadik ligába való feljutás és ott pedig a helytállás. A közép és hosszútávú tervekben persze szerepelhet magasabb osztályba lépés, ez majd akkor dől el, ha akad szponzor, aki támogatná a csapatot. Amennyiben látni fogják, hogy komoly, korrekt vezetősége van a csapatnak, több cég is jelezte, támogatnák a szatmári focit - magyarázza Csehi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: